Помер колишній міський голова Луцька Кривицький

Помер колишній міський голова Луцька Антон Кривицький.

Про це інформує УНІАН.

Кривицький народився 8 червня 1945 року в селі Виноградне Одеської області. Трудову діяльність розпочав у 17 років слюсарем на Луцькому електроапаратному заводі. В 1969 році отримав диплом інженера-будівельника Львівського політехнічного інституту, працював за обраним фахом у Луцькому заводоуправлінні будівельних матеріалів. Закінчив Вищу партійну школу при ЦК КПУ.
З 1984 року працював в органах місцевого самоврядування - став головою Нововолинського міськвиконкому.

Кривицький тричі обирався міським головою Луцька - в липні 1994 року, в березні 1998 року та в березні 2002 року. Член-кореспондент академії підприємництва та менеджменту України, кандидат економічних наук, заслужений економіст України. Нагороджений Орденом Президента Грушевського за розбудову України, двома медалями, ювілейними нагородами української православної церкви Київського та Московського патріархатів. Почесний громадянин міста Луцька.
В одному зі своїх останніх інтерв`ю місцевому інтернет–ресурсу екс-мер міста зазначив, що під час його головування Луцьк став першим містом, де було розроблено і запроваджено єдину квитанцію для оплати за всі комунальні послуги. Згодом її запатентували та рекомендували для інших міст України.

Також, за його словами, в саме Луцьку першими дозволили викуповувати перші поверхи в житлових будинках під магазини та офісні приміщення. І як наголосив Кривицький, через кілька років таке ж рішення прийняла Верховна Рада України.
Прощання з Кривицьким відбудеться 22 січня з 10:00 до 12:00 у Палаці культури Луцька, вул. Богдана Хмельницького, 1.

 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: