Сьогодні відбудеться інавгурація обраного президента США Дональда Трампа

Сьогодні у Сполучених Штатах Америки відбудеться церемонія складення присяги Дональдом Трампом, обраним 45-м президентом країни.

Про це інформує УНІАН.

Після ранкового чаю з подружжям Обам новообраний президент виголосить урочисту присягу та інавгураційну промову. Згідно із Конституцією, присягу прийматиме голова Верховного суду США.
Частина заходів уже відбулася 19 січня. Зокрема, в першій половині дня Трамп разом з обраним віце-президент США Майком Пенсом взяв участь у символічній церемонії покладання вінка загиблим американським солдатам на Арлінгтонському Національному кладовищі. Доступ на цей захід був дозволений тільки для членів сімей перших осіб, представників адміністрації та окремо акредитованих ЗМІ.

Увечері в четвер Трамп разом з дружиною з`явилися на інавгураційному концерті в центрі Вашингтона біля меморіалу Лінкольна.
На церемонію до Вашингтона з’їдуться до 900 тисяч американців. Водночас відбудуться і акції протесту різних груп, які незадоволені обранням Трампа.
Також понад 50 конгресменів від Демократичної партії вирішили бойкотувати церемонію. Політики роблять це на знак підтримки свого колеги Джона Льюїса, який поставив під сумнів легітимність новообраного президента.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: