У Львові на боротьбу з інфарктами та інсультами хочуть виділити 80 мільйонів

Виконавчий комітет Львівської міської ради затвердив проект програми запобігання та лікування серцево-судинних та судинно-мозкових захворювань на 2017-2020 роки.

Як розповів начальник управління охорони здоров’я Володимир Зуб йдеться про первинну та вторинну профілактику серед осіб з групи ризику.

«Тобто йдеться про роботу із людьми, які вже мають захворювання, що можуть призвести до гострих станів. Також програмою передбачено забезпечення якісної сучасної допомоги хворим при інфарктах міокарда та інсультах. Лікування у стаціонарах таких важких патологій  потребує додаткового фінансового ресурсу, який не забезпечує медична субвенція. Тому програмою передбачено виділення коштів на придбання медикаментів і розхідних матеріалів, а також обладнання, зокрема, ехокордіографів, дефібриляторів, сучасних установок»? - розповів у коментарі журналістам Володимир Зуб.

За його словами проект мають ще затвердити депутати.

«Тепер її винесуть на сесію, оскільки там є фінансовий компонент. На 2017 рік ми пропонуємо 5 мільйонів гривень на медикаменти і розхідні матеріали і 10 мільйонів на придбання обладнання. Загалом на чотири роки ми просимо затвердити 30 мільйонів на придбання медикаментів і розхідних матеріалів і 50 мільйонів – на обладнання для стаціонарів, де надається невідкладна допомога хворим з інфарктом міокарда і гострими порушеннями судинно-мозкових захворювань»? - розповів начальник управління.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: