Затримані на Житомирщині фури зі львівським сміттям поліція супроводжує до сусідніх областей

Затримані на Житомирщині вантажівки зі львівським сміттям поліція супроводжує до меж сусідніх областей та не дає викинути побутові відходи.

Про це інформує УНІАН.

Як зазначається в повідомленні, львівське сміття знову затримали на Житомирщині.
«Тільки вчора ми затримали п’ять фур зі львівським сміттям у межах Житомирської області, йдеться про черговий випадок перевезення львівського сміття, за цим фактом правоохоронці проводять перевірку», - розповіла прес-офіцер патрульної поліції Житомира Діна Корчевна.

Вона уточнила, що фури зі сміттям були супроводжені патрульними поліцейськими до кордону з Київською областю, а далі їх вже супроводжували київські патрульні. «Тобто, нашим завданням було вивезти ці автомобілі, супроводити з Житомирської області, аби не було випадково викидання сміття в ближніх населених пунктах», - сказала Корчевна.
Так, зокрема, у перших двох зупинених правоохоронцями на 128 км траси «Київ-Чоп» фурах у документах вантаж числився як вторинна сировина, а під час перевірки поліцейськими виявилися звичайними побутовими відходами.
«На місце події викликали слідчо-оперативну групу, надалі працювали слідчі. Було складено акт обстеження території місця події та відповідні матеріали за статтею 48 закону «Про автомобільний транспорт» щодо невідповідності заповнення товарно-транспортної накладної», - сказала Корчевна.
Пізніше, також учора, на Житомирщині було затримано ще три фури зі львівським сміттям.
Тепер порушникам загрожує штраф у розмірі 1,7 тис. грн кожному, який має оплатити перевізник.

Усі документи правоохоронці направлять у Львів, де буде розглядатися справа.
Кількість незаконно завезеного на Житомирщину сміття наразі встановлюється. Зараз в області вживаються заходи щодо недопущення скидання львівського сміття. Про даний випадок поінформовано голову Житомирської обласної державної адміністрації Ігоря Гундича, який закликав мера Львова Андрія Садового «не перетворювати Україну в один великий смітник».
Владою Житомирщини вживаються заходи для недопущення несанкціонованих фактів скидання львівського сміття у регіоні, повідомили у Житомирській облдержадміністрації.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: