Під час морозу прогулянка з собакою може тривати до 20 хвилин (Фото)

66195
фото: www.look.com.ua

Невід’ємною частиною життя кожної собаки є прогулянки на свіжому повітрі. Відтак перед господарями чотирилапих постає велика відповідальність – робити усе для того, аби домашній улюбленець почувався комфортно.

Ще більшою ця відповідальність є взимку, коли температура на вулиці часто опускається нижче десяти градусів за Цельсієм. Тож власники чотирилапих губляться у домислах, чи варто гуляти з тваринкою за таких погодних умов. Фахівці переконують, варто.

Для чого собачкам потрібні прогулянки?

Як зазначають зооексперти, прогулянка із собакою – одна із найважливіших речей, необхідних для того, аби чотирилапий став відданим другом і помічником. Хтось вважає, що вигулювати тварин дуже просто, інші називають це справжнім мистецтвом. Однак так, чи інакше, це обов’язок кожного господаря тваринки.

Виводити собаку на свіже повітря варто щоденно. Тоді тваринка добре себе почуватиме, а ще потроху починатиме пізнавати свого господаря – установлюватиме необхідний контакт. До інших переваг вигулювання тварин варто віднести те, що на прогулянці пес знайомиться з вуличним життям: перестає боятися транспорту та людей, починає звикати інших собак, розвиває дані природою навички. Тобто тварина повністю адаптується до навколишніх умов.

Тривалість прогулянок в основному залежить від самих господарів – їхнього вільного часу.

А що ж робити взимку?

За словами фахівців, взимку прогулянки для собак необхідні настільки ж, як і влітку чи восени. Тому обмежувати тварину у часі, який вона може проводити на свіжому повітрі, не варто. Щоправда дещо пам’ятати таки варто.

«Якщо собака має довгу шерсть та густий підшерсток, або власники придбали теплий одяг, який не обмежує рухів тварини (можна ще й взуття, щоб захистити лапи), то гуляти можна стільки часу, скільки потребує ваша собака. При морозах та сильних поривах вітру разова прогулянка може тривати 15-20 хвилин. Породам з густим підшерстком, які походять з арктичних територій, і були виведені для зимового полювання, пересування засніженими районами- це лайки, маламути, але загалом тут породної особливості нема, собакам не важко гуляти взимку. Мабуть, варто звернути увагу на вік тварини  - так званий геріатричний період, її загальний стан здоров’я та  фізіологічний стан», - каже ветеринарний лікар ЛКП «Лев» Ярина Волинець.

ТОП-5 собак, найбільш чутливих до холоду (морозу)

Є породи собак, які мають потребу в додатковому захисті та обігріві не лише взимку, а й в холодну, сиру погоду. Це короткошерсті, голі породи собак, а також ті, в яких відсутній підшерсток.

фото: відкриті джерела

фото: відкриті джерела

Ґрейгаунд - порода настільки поширена, що сприймається багатьма людьми як символ собаки взагалі. Популярною ця порода є і через свій відмінний характер, міцне здоров'я і непримхливість. Володіє чудовим характером і витривалістю. Розумний, м'який і урівноважений пес.

фото: відкриті джерела

фото: відкриті джерела

Китайський чубатий - порода тепла на дотик, її шкіра м'яка і гладка. За необхідності помити собаку, це займає всього декілька хвилин. У шерстистий форми собачки немає сильної сезонної ліньки, окрім того періоду, коли вона змінює щеняча шерсть. В той же час пес потребує ретельного щоденного догляду.

фото: відкриті джерела

фото: відкриті джерела

Чихуахуа - найменша порода собак, названа на честь мексиканського штату Чіуауа, де вона була виявлена приблизно у 1850-му році. Порода має дуже стійку психіку для собак карликових порід. Зрідка можна зустріти істеричного представника цієї породи.

фото: відкриті джерела

фото: відкриті джерела

Йоркшир-тер'єр - порода собак, утримання якої є найменш обтяжливим для мешканців міста. Напевно, саме тому він популярний у всьому світі. В останні роки сильно зросла кількість домашніх собак вдома, і йоркширський тер'єр, завдяки своїм позитивним якостям, стрімко виходить на перші місця в рейтингах.

фото: відкриті джерела

фото: відкриті джерела

Доберман - порода спритна, розумна, смілива, атлетична і з добре розвиненою мускулатурою, що швидко навчається. Однак варто розуміти, що пес потребує базової дресури. Підходить для людей, які мають час на тривалі прогулянки.

До слова, взимку багато власників чотирилапих купляють для своїх улюбленців захисний одяг. Окрім цього, перед тим, як виходити на вулицю, подушечки та область між ними і пальчиками змащують спеціальним кремом. А після повернення додому лапи дбайливо вмивають теплою водою.

Підготував Олег ГАЛІВ

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: