У Львові зняли літературний мультфільм

Проектний офіс «Львів - місто літератури ЮНЕСКО» презентував анімаційний ролик, спрямований на популяризацію читання. Головною героїнею мультфільму є дівчинка на ім'я Бася, яка відкриває для себе чарівний світ книжок.

В основі сюжету — зустріч Басі з Іваном Федоровим, одним із перших східнослов’янських друкарів, пам’ятник якому стоїть на вулиці Підвальній. За інформацією на офіційній Facebook-сторінці проектного офісу, це перший ролик із анімаційної серії. Ініціатори пропонують книголюбам відгадати, з ким Бася зустрінеться у наступному мультику. Свої відповіді можна залишати на сторінці спільноти.

У повідомленні також зазначається, що Бася стане новою героїнею-талісманом міста літератури. Над образом дівчинки працювала львівська дизайн-студія Shanka Design. Анімацію створювала «Фабрика анімації Інклюз».

Нагадаємо, «Місто літератури ЮНЕСКО» – це проект у рамках мережі Creative Cities. Статус було впроваджено у 2004 році. Мережа креативних міст включає 116 членів. Метою програми є сприяння соціальному, економічному і культурному розвитку міст. Львів здобув почесний статус у 2015 році.

Статус Міста літератури для Львова означає інтеграцію у світовий книжковий контекст, розвиток літературного туризму та популяризацію українських культурних набутків у світі.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: