В Україні створять державний лісовий кадастр

Сьогодні, 24 лютого, за участю Міністра аграрної політики та продовольства Тараса Кутового та Першого заступника Міністра Максима Мартинюка у Міністерстві аграрної політики та продовольства України відбулась нарада з питань створення державного лісового кадастру.

Про це повідомили у Держлісагентстві.

Під час наради т. в. о. Голови Державного агентства лісових ресурсів Христина Юшкевич зазначила, що моніторинг діяльності лісового господарства за допомогою засобів дистанційного зондування землі є необхідним для України.

«Лісовий кадастр стане основою для геопорталу моніторингу лісів, а це, в свою чергу, дозволить онлайн моніторити процеси лісовідновлення, виявляти незаконні вирубки, лісові пожежі, контролювати законні рубки, стан насаджень і багато іншого», - повідомила очільник Держлісагентства.

Також Христина Юшкевич підкреслила, що для створення повноцінно функціонуючого кадастру потрібно докласти багато зусиль і коштів та консолідувати роботу всіх зацікавлених сторін.

«В ідеалі це має бути цілісна система, яка поєднуватиме дані космічного моніторингу, земельного кадастру, картографічні матеріали лісовпорядкування, таксаційні описи, а також потрібно буде перевірити все на місці, точніше в лісових масивах. В Україні загалом це майже 10 млн га», – зазначила т. в. о. Голови Держлісагентства.

У обговоренні також взяли участь представники Мінагрополітики, Держлісагентства, Мінприроди, Держгеокадастру, Укрдержліспроекту, Державного космічного агентства та громадськості.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: