НАЗК перевіряє заробітки нардепа Лещенка в УКУ

Національна агенція із запобігання корупції звернулася до Українського католицького університету надати документи, які підтверджують взаємовідносини вишу та Сергія Лещенка.

Про це сам депутат повідомив на своїй сторінці у Фейсбук.

У документі, зокрема, зазначається, що НАЗК просить надати копію заяви Лещенка про прийом його на посаду, журналу обліку академічної групи та навантаження викладача, робочу програму з навчальної дисципліни тощо.

16195043_1345283675542297_8530132141207367758_n

«Український католицький університет, де я читав лекції студентам магістерської програми з журналістики, отримав «листа щастя» від НАЗК. Від УКУ вимагають надати всю інформацію щодо мене. При тому, що мої доходи мною ж задекларовані та з них сплачено податки.

Це діагноз. Нами було спеціально створено антикорупційний орган, керівниця якого Корчак отримує 200 тисяч зарплати начебто за свою «незаангажованість». Але вона продовжує покірно виконувати команди Банкової, де наказали будь-яким способом покарати мене за вільнодумство та антикорупційну діяльність. Історія з подарунком у вигляді знижки на квартиру перетворилася у фарс, тому шукають нову тему – тепер мої лекції. Спочатку прийшли до Могилянки, тепер – до УКУ.

Пані Корчак, я повністю підтримую ваше бажання перевірити мене. Мої лекції відвідували десятки студентів, є свідки та навіть відеозаписи. Я вам давно пропонував не зупинятися та ще затребувати аналізи в нашого собаки - раптом ви знайдете там ознаки незаконного збагачення або конфлікту інтересів? Головне, в жодному разі не дивіться в бік Кононенка, Грановського, Дубневичів або якогось Пашинського - це святі люди, їх треба на іконах зображувати, а не на корупцію перевіряти. І буде вам за це президентський орден до дня юриста», – обурився народний депутат.

Нагадаємо, Сергій Лещенко опинився у центрі скандалу, коли стало відомо, що він придбав елітне житло у центрі столиці і не зміг пояснити походження коштів.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: