Скандал з «воскреслим небіжчиком»: у лікарні все заперечують

morg

Учора Львів струсонула новина, що під час розтину в патологоанатомічному відділенні лікарні швидкої допомоги «воскрес» труп. Однак у моргу медзакладу цю інформацію спростовують.

Учора Львів струсонула новина, що під час розтину в патологоанатомічному відділенні лікарні швидкої допомоги «воскрес» труп. Однак у моргу медзакладу цю інформацію спростовують.

Новину про це «дивовижне зцілення» на своїй сторінці у Фейсбук повідомив Руслан Оруджев.

«Ви зневірились в українській медицині? Тю! Сьогодні, в патологоанатомічному відділенні львівської лікарні швидкої допомоги вилікували ТРУПА!!! Безхатьченко два дні валявся в холодильнику та ожив коли його вже хотіли штрикнути скальпелем та провести розтин. Наслідки - бомжик живий, кілька медиків без свідомості. Доведеться зливати віск не тільки їм - керівництво теж не зацікавлене в розголосі», – написав Руслан.

ІА Дивись.info джерело повідомило, що розтин мали проводити студенти-медики. Але після дивовижного «зцілення трупа», саме їм і довелося надавати медичну допомогу, щоб привести майбутніх лікарів до тями.

«Знайшлися й родичі чоловіка, який ледь не став жертвою медицини. Натомість у лікарні намагаються приховати історію з «воскреслим небіжчиком», – розповів співрозмовник.

Водночас в патологоанатомічному відділенні лікарні швидкої допомоги запевняють, що подібне апріорі неможливо, оскільки померлих привозять до трупарні з відділень лікарень, де і фіксують смерть.

«Ми нічого такого не знали, доки нам не почали телефонувати раз-по-раз, розпитуючи про воскреслого небіжчика», – сказали в морзі.

Однак подібні випадки траплялися. Один з останніх стався у січні минулого року і місті Каменна-Гура в Польщі. Співробітники лікарні, куди був доставлений 25-річний чоловік на ім'я Каміль, вирішили, що пацієнт мертвий і скерували його в морг. Але, як з'ясувалося вранці, чоловік просто був п'яний – напередодні він весело погуляв на вечірці. Після того, як в одному з пабів молодик випив кілька склянок горілки, він втратив свідомість. Друзі доставили його в лікарню, де Каміля визнали мертвим. Яке ж було здивування співробітників моргу вранці наступного дня, коли «небіжчик» встав з полиці і попросив видати йому ковдру.

Історія завершилася тим, що чоловік повернувся в паб, де погуляв напередодні, щоб відзначити своє «воскресіння».

Що трапляються подібні випадки, підтвердили в львівські медики.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: