Хто може очолити Нацполіцію: стали відомі імена десяти кандидатів

Консультаційна комісія обрала 10 із 43 кандидатів на посаду голови Нацполіції, заявив член комісії Євген Захаров.

Консультаційна комісія обрала 10 із 43 кандидатів на посаду голови Нацполіції, заявив член комісії Євген Захаров, передає Радіо Свобода.

«На тестування було запрошено 46 претендентів, з них 43 пройшли тестування у вівторок, три кандидати не з’явилися, пізніше двоє з них публічно пояснили, чому не взяли участь далі у конкурсі», – сказав він.

За його словами, В’ячеслав Аброськін, Леонід Антоненко, Олександр Берладін, Костянтин Бушуєв, Андрій Вишневський, Вадим Гіренко, Дмитро Головін, Сергій Князєв, Олексій Шевчук, Станіслав Людкевич братимуть участь у наступному етапі конкурсу – інтерв’ю.

Захаров зазначив, що інтерв’ю кандидатів проходитимуть за графіком, по дві людини на день, очікують, що конкурс завершиться до 6 лютого.

Конкурс на посаду голови Національної поліції оголосили після звільнення у листопаді 2016 року тодішнього керівника відомства Хатії Деканоїдзе.

13 січня в Нацполіції поінформували, що взяти участь у конкурсі на посаду керівника відомства виявили бажання 64 кандидати.

Раніше цього тижня про відмову від участі в конкурсі на посаду керівника відомства повідомив тимчасовий виконувач обов’язків голови Національної поліції України Вадим Троян. Причина – йому не вистачило близько 20 місяців стажу для беззастережного проходження всіх критеріїв конкурсу.

Також керівник головного управління Національної поліції в Києві Андрій Крищенко вирішив зняти свою кандидатуру з конкурсу на посаду голови Нацполіції України. Він пояснив, що таке його рішення у першу чергу це пов’язане з трагічними подіями на Київщині – у грудні у селі Княжичі внаслідок стрілянини, що виникла між правоохоронцями, загинули п'ятеро поліцейських.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: