Сергій Жадан зареєстрував благодійний фонд

15591226_1162501843798082_3750164418042491571_o

Письменник Сергій Жадан вирішив систематизувати свою волонтерську діяльність та офіційно зареєструвати благодійний фонд.

Про це письменник написав на своїй сторінці у Фейсбуку.

«Уже третій рік, з літа-осені 14-го, ми з друзями займаємось волонтерською діяльністю. Спочатку допомагали військовим, їздили до них із виступами, збирали кошти й закуповували необхідні для них речі. Останнім часом зосередились на підтримці освітніх, культурних та медичних закладів, переважно, звісно, на Донбасі - в зоні так званої АТО. За цей час відвідали й підтримали десятки шкіл, садочків, інтернатів, бібліотек, культурних центрів, лікарень. Привозили все - від книжок та іграшок до серйозного обладнання в операційні та машин швидкої допомоги. Принагідно хочу подякувати всім вам - кожному, хто передавав свої кошти, побутову апаратуру, книги, одяг та інші корисні речі для Донбасу. Для людей, які це отримували, важливим був сам факт підтримки, сам факт розуміння їхніх потреб українцями з інших регіонів та діаспори», – пише письменник.

Читайте також: Жадан гідно відповів Медведчуку на закид про «негуманну» українську літературу

«Ми з друзями розуміємо, що підтримка освіти й культури має бути систематичною й довготривалою, що розвиток гуманітарної сфери фактично визначає, яким буде наше суспільство за п'ять - десять років. Ми хочемо, аби в майбутньому ні в кого не могло виникнути навіть думки про те, що Схід України може протиставити себе решті країни, що Донбас може розглядатись окремо від решти регіонів. Харківщина - це Україна, Донбас - це Україна, і вони потребують сьогодні особливої уваги та нашої спільної роботи на перспективу.
Саме тому ми хочемо трішки систематизувати нашу діяльність, надати їй більшої масштабності й послідовності, мати змогу допомогти більшій кількості наших співгромадян. За ці два з половиною роки ми не давали підстав сумніватись у прозорості того, що ми робимо, звітуючи за кожну отриману нами копійку. Постараємось і надалі виправдовувати вашу довіру. Оскільки, так чи інакше, благодійний фонд - це ви всі: всі, хто допомагає, всі, хто долучається, всі, хто підтримує й вірить. Нас не так мало, ми можемо дуже багато. Головне - не боятись і не зневірюватись», – відзвітував Сергій Жадан.

Більше про відкриття Благодійного фонду письменник розкаже на конференції в понеділок 30 січня о 12:00 в Українському кризовому медіа-центрі (Хрещатик, 2).

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: