Україна має скасувати заборону на в’їзд меру Перемишля – МЗС Польщі

855555bb2950239a162180fee5799ee1

Рішення про заборону в’їзду в Україну, видане СБУ меру Перемишля Роберту Хомі, шкодить польсько-українським відносинам, і у випадку, якщо це рішення не буде скасоване, то це матиме «серйозні наслідки».

Про це заявив віце-міністр закордонних справ Ян Дзєдзічак, передає Громадське з посиланням на Rzeczpospolita.

Виступаючи на засіданні Комісії Сейму віце-міністр висловив надію, що заборону буде негайно скасовано.

Ян Дзєдзічак заявив, що, за його інформацією, СБУ мала сумніви щодо позиції мера Хоми. «Ця аргументація незрозуміла, дивна і неприйнятна. Без пояснення цієї ситуації, без скасування цього рішення ми собі не уявляємо подальшої співпраці», – сказав він.

Віце-міністр додав, що у випадку, якщо українська сторона не скасує цього рішення, то представники МЗС Польщі не будуть присутні на Польсько-українському форумі в Ряшеві, що розпочинається у 27 січня. Віце-міністр повідомив, що таким буде лише початок польської реакції, котра матиме «справді серйозні наслідки».

Нагадаємо, що 17 січня мер Перемишля Роберт Хома під час перетину українського кордону був поінформований українськими прикордонниками, що, згідно з рішенням СБУ, йому заборонено в’їзд в Україну терміном на 5 років через його участь в антиукраїнських заходах у Перемишлі.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: