Через Трампа роман Джорджа Орвелла «1984» знову став бестселером

Роман Джорджа Орвелла «1984» знову став бестселером - і все завдяки оточенню Дональда Трампа. Газета New York Times пише, що попит на книгу значно зріс після заяви радниці нового американського президента про «альтернативні факти».

Роман Джорджа Орвелла «1984» знову став бестселером - і все завдяки оточенню Дональда Трампа. Газета New York Times пише, що попит на книгу значно зріс після заяви радниці нового американського президента про «альтернативні факти», передає ВВС Україна.

У нещодавньому інтерв'ю Келіенн Конвей зазначила, що речник президента Шон Спайсер не брехав, коли казав, що інавгурацію Трампа відвідала рекордна кількість глядачів: він всього лиш наводив «альтернативні факти».
Як наголошує New York Times, ця заява нагадала багатьом американцям про роман Орвелла - антиутопію, яка розповідає про придушення критичного мислення тоталітарним режимом. Як результат - книга очолила рейтинг продажів серед американських покупців на Amazon.

Попит виявився настільки високим, що американському офісу видавництва Penguin довелося замовляти 75 тисяч додаткових примірників книги.
«Роман нагадує людям про те, як неправду виставляють правдою, і саме тому вони повертаються до цієї книги», - цитує New York Times професора Стефана Колліні, який досліджує творчість Орвелла у Кембриджському університеті

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: