Перепоховання Олександра Олеся відбудеться 29 січня на Лук`янівському цвинтарі Києва, – Нищук

Перепоховання українського поета Олександра Олеся та його дружини відбудеться у неділю, 29 січня, на Лук`янівському цвинтарі Києва.

Про це на брифінгу повідомив міністр культури України Євген Нищук, передає УНІАН.

«За збігом обставин, саме 29 січня, на День пам`яті Крут, в неділю буде прощання і перепоховання Олександра Олеся. Воно відбуватиметься у вільному доступі — о 12 годині буде панахида у Володимирському соборі під проводом Філарета. І приблизно, виходячи з транспортування, з переїздом, о 13.30 на Лук`янівському цвинтарі громадське прощання», - сказав він.

Міністр додав, що перепоховання Олександра Олеся і його дружини відбудеться на Лук`янівському цвинтарі.
Нищук зауважив, що розглядався варіант перепоховання на Байковому кладовищі, але виходячи з того, що можливі подібні ситуації і необхідність перепоховання інших видатних людей - «чи військово-політичної еміграції, чи науковців, чи культурних діячів, - то ми подумали про те, щоб було у цьому руслі ще місце, тому було обрано саме Лук`янівський цвинтар».

Він наголосив, що на Лук`янівському цвинтарі передбачається створення алеї почесних перепоховань або пантеону видатних особистостей.
«Зараз підготовлено все для перепоховання Олександра Олеся, але те місце, яке вибрано, дозволяє у теплий час підготувати це місце для так званих почесних перепоховань — його по-різному можна називати - пантеон видатних особистостей або це місце буде підготовлено як алею почесних перепоховань», - сказав міністр.

Нищук повідомив, що на похорони зголосилася прибути в Україну з Канади праправнучка поета, але на даний час ще точно не відомо, чи вона буде.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: