У СБУ пояснили, чому меру Перемишля скасували заборону на в’їзд в Україну

855555bb2950239a162180fee5799ee1

Рішення про заборону чи скасування заборони на в’їзд до України будь-якої особи приймається з урахуванням комбінації безпекових та міжнародних чинників.

Про це на своїй сторінці у Фейсбук написала речниця СБУ Олена Гітлянська.

Вона зазначила, що саме під цим кутом Служба безпеки України аналізує ситуацію щодо осіб, яким забороняється в’їзд до нашої держави, і перебуває у постійному контакті з Міністерством закордонних справ України.

«Українська сторона позитивно сприйняла оцінку мера Перемишля, яку він публічно надав антиукраїнським маршам у місті. Саме тому Служба прийняла відповідальне рішення про скасування заборони на в’їзд в Україну меру польського міста Перемишля Роберту Хомі.

Ми також розуміємо, що заборону в’їзду меру Перемишля активно намагалася використати «третя» сторона для внесення розколу у стосунки між Україною та Польщею.

Впевнені, що ця ситуація не зашкодить розвитку двосторонніх стосунків з братнім польським народом», – написала Гітлянська.

Читайте також: «Нев’їзному» меру Перемишля телефонував Садовий і просив допомогти зі сміттям (відео)

Нагадаємо, 17 січня стало відомо, що меру Перемишля Роберту Хомі заборонено в’їзд в Україну. Про це йому повідомили українські прикордонники, коли він прямував до Львова на запрошення Генерального консула України на зустріч Нового року.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: