Жителі окупованих районів Донецької області масово відмовляються від отримання «паспортів ДНР»

Жителі тимчасово окупованих районів Донецької області масово відмовляються від отримання «паспортів ДНР».

Про це на своїй сторінці у Facebook повідомив народний депутат, координатор групи «Інформаційний спротив» Дмитро Тимчук, передає УНІАН.

За його словами, з метою «мотивації» жителів окупованих районів Донецької області до отримання «паспорта ДНР» керівництво «ДНР» поширює інформацію про те, що «при видачі нових документів паспорт громадянина України (якщо він був у власника) не вилучається і жодних відміток в ньому про видачу «паспорта ДНР» не робиться».
«Це рішення викликано масовими відмовами місцевих жителів від отримання «паспортів ДНР» через побоювання щодо вилучення українських паспортів», - повідомив Тимчук.
Він зазначив, що з початку 2017 року фіксуються ускладнення процедури перетину жителями «ДНР» державного кордону України і РФ в зоні пункту пропуску «Успенка» під час виїзду до Росії.

«Очікування можливості виїхати до РФ на цій ділянці займає 10-12 годин. Таке тривале простоювання в чергах викликано посиленням процедури перевірки документів і транспорту співробітниками прикордонної служби ФСБ РФ», - йдеться в повідомленні.

Зокрема, російська сторона в масі випадків відмовляється визнавати документи, видані «ДНР», вказуючи, що в`їзд можливий тільки за українським документам. Крім того, додаткові перевірки проводять російські кінологи.

 

 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: