Геращенко розповіла, як вирішується питання звільнення заручників

Звільнення заручників і тих, хто утримується на окупованих територіях України, і політв'язнів, які перебувають в РФ - фактично заблоковано з вересня.

Звільнення заручників і тих, хто утримується на окупованих територіях України, і політв'язнів, які перебувають в РФ - фактично заблоковано з вересня.

Про заявила представник України у Тристоронній контактній групі Ірина Геращенко, пише «Українська правда».

«Виконання Мінських угод було заблоковано РФ і маріонеточними «руководителями республик» і тому, що РФ не збирається поки що виходити з Донбасу ... Кремль відверто чекав, що нова адміністрація в США може бути більш лояльною. А ще Кремль чекає, що 2017 принесе більш лояльні уряди у низці європейських країн. Саме тому з вересня фактично заблоковано питання звільнення заручників», - заявила Геращенко.

На думку віце-спікера, для Москви це - козир у торгах за зняття санкцій.

«Йдеться й про політв'язнів в РФ, і про заручників на окупованих територіях. Погано, що світ дозволяє Кремлю, який понад 2 роки незаконно утримує українців, використовувати заручників як елемент торгу», - додала політик і зауважила важливість солідарної позиції країн ЄС щодо санкцій, які мають тривати до повного виконання Мінських угод.

«Безпекові і гуманітарні питання мають бути першочерговими», - підкреслила Геращенко.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: