Поновились бої за Авдіївську промзону (оновлюється)

Фото: УНІАН

Внаслідок сьогоднішніх ворожих обстрілів і штурму Авдіївської промзони загинуло троє й поранено одного українського військового.

Про це повідомив речник Міністерства оборони з питань АТО Олександр Мотузяник.

«На жаль, станом на цю хвилину маємо підтверджену інформацію про трьох загиблих воїнів і одного пораненого», - сказав Мотузяник. За його словами, наразі ситуація в Авдіївській промзоні продовжує залишатися напруженою: противник обстрілює українські позиції зі всієї наявної зброї, але повторно не штурмує.

Як зазначив Мотузяник, сьогоднішня провокація в Авдіївці з боку бойовиків мала на меті звинуватити українську сторону у недотриманні домовленостей про припинення вогню. «Українські війська наразі перебувають у стані підвищеної боєготовності по всій лінії зіткнення», - наголосив речник Міноборони.

Як повідомляв УНІАН, у неділю, 29 січня, близько п’ятої години ранку в районі Авдіївської промзони російсько-окупаційні війська розпочали штурм позицій сил АТО. У штабі АТО не назвали точну кількість втрат, повідомляли про трьох поранених.

Доповнено: водночас, бойовики повідомили про смерть свого командира. Інформацію про інші втрати вони не оприлюднили. Один із колишніх ватажків бойовиків Олександр Ходаковський повідомив про смерть командира батальйону «ДНР», який вранці спробував штурмувати позиції сил АТО в Авдіївській промзоні.

Доповнено: Авдіївка в результаті обстрілу залишилася без електрики, повідомив керівник військово-цивільної адміністрації міста Павло Малихін. «Буквально 7 хвилин тому місто залишилося знеструмленим, зараз з'ясовуємо, в чому причина, будемо приймати певні дії. З теплопостачанням поки що все нормально, воно від заводу йде (Авдіївського коксохімічного - ред.)», - цитує Малихіна 112.ua.

Доповнено: у Міністерстві оборони уточнили обставини загибелі сьогодні трьох українських військових внаслідок обстрілів і штурму позицій сил антитерористичної операції в Авдіївській промзоні. Як зазначив речник Міністерства оборони України Олександр Мотузяник, «достеменно відомо, що у лавах сил АТО на цих рубежах загинув 1 військовослужбовець, ще 2 – померли від тяжких поранень, ще 1 – отримав поранення, і вижив».
Ситуація в Авдіївській промзоні продовжує залишатися напруженою: противник обстрілює українські позиції.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: