Трамп і Путін не обговорювали скасування санкцій проти Росії - The New York Times

Вчора, 28 січня, Дональд Трамп подзвонив Путіну вперше у якості президента США.

Президент США Дональд Трамп і президент Російської Федерації Володимир Путін під час першої телефонної розмови після інавгурації нового президента США уникнули теми скасування американських санкцій, запроваджених попередньою адміністрацією Барака Обами через вторгнення Росії в Україну, - про це повідомляє The New York Times пише УНІАН.

Видання зазначає, що Трамп у суботу, 28 січня, розпочав «нову дипломатичну еру» з Росією, провівши з Путіним годинну телефонну розмову та пообіцявши покращити відносини між країнами після майже трьох років конфліктів, що могли призвести до нової "холодної війни" між Сходом і Заходом.

За даними The New York Times, лідери обговорювали боротьбу з тероризмом та розширення економічних зв’язків, але майже не згадували "вбитий клин" у двосторонні відносини між країнами з часу анексії Росією Криму та фінансування нею війни на сході України. Як зазначає видання, хоча Трамп раніше висловлював готовність скасувати санкції проти Росії, ця тема не порушувалася під час телефонної розмови, про що повідомляють джерела з обох сторін.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: