Майбутнє відносин Києва і Варшави залежатиме від ставлення України до УПА, – Качинський

Лідер польської правлячої партії «Право і справедливість» Ярослав Качинський вважає, що майбутнє відносин України та Польщі залежатиме від ставлення України до питань історії, і зокрема до ролі Української повстанської армії.

 

Про це він сказав в ефірі «Радіо Ряшів», повідомляє Польське радіо, передає УНІАН.

Качинський сказав, що польсько-українські відносини нині «під знаком запитання», і майбутнє цих взаємин залежить від того, яким буде ставлення України до історії.

Читайте також: Марш у Перемишлі – сигнал, що польські націоналістичні середовища вийшли з маргінальної зони, – Ігор Ісаєв
«Досі неясно, чи Україна піде у напрямку, який для Польщі є неприйнятним, тобто підтримки своєї історичної легітимності на традиції УПА, на традиції організації, яка вчиняла жахливі злочини проти поляків, або ж відмовиться від цього шляху», - заявив Качинський.

Нагадаємо, 22 липня 2016 року Сейм Польщі ухвалив постанову, якою визнав події, що розгорнулися на Волині у 1943-45 роках, «геноцидом, вчиненим українськими націоналістами проти мешканців ІІ Речі Посполитої». Також Сейм проголосив 11 липня національним днем пам’яті жертв цього «геноциду».

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: