Синютка передав Львову ділянку під сміттєзвалище

16409916_1737638119884796_797248108_o

Голова Львівської облдержадміністрації Олег Синютка підписав розпорядження про передачу Львову земділянку у Яворівському районі, площею 12 га під новий полігон ТПВ.

Голова Львівської облдержадміністрації Олег Синютка підписав розпорядження про передачу Львову земділянку у Яворівському районі, площею 12 га під новий полігон ТПВ.

Про це сьогодні, 30 січня, він розповів під час брифінгу, передає кореспондент ІА Дивись.info.

За його словами, ділянка буде передана ЛКП «Збиранка», яке повинно її зареєструвати. Крім цього сесія ЛМР повинна прийняти рішення про прийняття ділянку у комунальну власність.

Читайте також: Львову виділять земділянку у Яворівському районі для нового сміттєпереробного комплексу

Також Синютка наголосив, що ділянка неповинна перетворюватися на нове сміттєзвалище, натомість там повинен бути споруджений сміттєпереробний завод .

«Я категоричний противник цього, щоб ця ділянка перетворилася на другі Грибовичі. Вона має бути екологічно безпечнішою, і все, що там буде споруджено має відповідати всім екологічним стандартам», - наголосив Синютка .

Статті по темі: Садовий обіцяє спорудити сміттєпереробний комплекс на Яворівщині за 6-7 місяців

Він також заявив, що місцеві мешканці проти створення на цій ділянці нових Грибович.

Додамо, що Яворівська райрада хоче заборонити будівництво сміттєзвалища. на сьогодні заплановане позачергове засідання Яворівської районної ради у зв’язку з намірами облдержадміністрації та Львівської міськради щодо облаштування полігону ТПВ у Яворівському районі.

Також, у селі Чолгині на Яворівщині місцеві мешканці разом з депутатами райради блокують заїзд несанкціонованих автомобілів на комунальне сміттєзвалище Новояворівської міської ради.

Нагадаємо, 27 січня під час наради обласної комісії з надзвичайних ситуацій було прийняте рішення про передачу Львову земельної ділянки у Яворівському районі, площею 12 га, для облаштування нового полігону для складування твердих побутових відходів.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: