Україна відновила поставки птиці до країн Євросоюзу

Україна та Єврокомісія домовилися про відновлення експорту продукції птахівництва українського виробництва до країн Євросоюзу.

Про це йдеться у повідомленні Міністерства аграрної політики та продовольства.

Зауважується, що станом на 30 січня поставка курятини на європейський ринок уже здійснюється.

«У результаті обговорень та прийнятих рішень Україна та ЄС вже застосовують принцип регіоналізації при торгівлі птицею та продуктами птахівництва. На сьогодні експорт української птиці до країн Євросоюзу відновлено», – сказав міністр Тарас Кутовий.

Як повідомили у міністерстві, відновлення експорту птиці стало результатом взаємного визнання принципу регіоналізації в питаннях грипу птиці між Україною та ЄС під час зустрічі Кутового з Єврокомісаром Вітянісом Андрюкайтісом під час «Зеленого тижня» у Берліні та комунікації Держпродспоживслужби з DG Sante та ветеринарними службами країн-членів Євросоюзу.

«Ми налаштовані не лише на спрощення режиму взаємної торгівлі, але й на повноцінну адаптацію законодавства України до положень Угоди про асоціацію між Україною та ЄС у сфері санітарних і фітосанітарних заходів (SPS) з метою взаємного визнання еквівалентності», – повідомив Голова Держпродспоживслужби Володимир Лапа.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: