Хто і за скільки розробляв слоган і логотип Євробачення-2017

«Celebrate Diversity», що українською означає «Шануймо розмаїття» – ключове гасло Євробачення-2017, що відбудеться в Києві

.

Вчора, 30 січня, презентували офіційний слоган, логотип і презентаційне відео пісенного конкурсу Євробачення-2017, який відбудеться в Києві в травні.

Головним логотипом пісенного конкурсу стало намисто. За словами виконавчого супервайзера Джона Ола Санда, лого демонструє головний посил - об'єднання.

«Поняття різноманітності грунтується на торішній темі конкурсу Come Together (Об'єднуємося) і лежить в основі цінностей "Євробачення". Це все про країни Європи, і за її межами, які об'єднуються разом, щоб відзначити нашу спільну позицію, і наші унікальні відмінності, а також чудову музику», - зазначається на сайті НТКУ.

M3QhQ1kZKHtxmB1

Кожна намистина на намисті має унікальну форму і дизайн, символізуючи різницю народів, об'єднаних однією любов'ю до музики.

Слоганом Євробачення стане фраза «Celebrate Diversity», яка закликає «підтримувати різноманітність».

Креативної концепції Євробачення-2017 займалася українська компанія «Гурт РЕ Дизайн» (її кістяк - два фіналісти проведеного НТКУ конкурсу: Republique і Banda agency. Вони об'єднали зусилля для розробки ідеї логотипу та слогану). Договір з компанією було підписано 29 грудня 2016 року.

Згідно з даними сайту ProZorro, загальна вартість розробки концепції становить 420 тисяч гривень.

Banda agency в Києві відома тим, що на волонтерських засадах розробляла візуальну комунікацію для ВДНГ.

Як зазначено на сайті агентства, засноване в 2011, Banda Agency названо найефективнішим незалежним агентством в світі за результатами Effie index і є одним з найбільш швидко зростаючих незалежних агентств в країні. У клієнтському портфелі Banda Agency присутні такі компанії, як Puma, Yandex, Nemiroff, L'Oréal, Maxus, Tsarsky, MOYO, ПУМБ банк, NonStop, а також російські компанії Юлмарт і Cv Cover.

Republique в 2016 році в рейтингу Всеукраїнської рекламної коаліції зайняли III місце серед брендінгових агентств і дизайн-студій.

В інтерв'ю «Медіаняня» виконавчий продюсер конкурсу Вікторія Романова розповідала, що «спеціально не залучали світові компанії, які розташовані за межами України. Для нас було принципово запросити для участі в цьому відборі саме українських професіоналів, щоб за підсумками показати світу кращу національну розробку і ідею».

Згодом НТКУ оголосила конкурс на творчу концепцію - в ньому брало участь 11 професійних креативних агентств країни, зокрема - Havas, BBDO Ukraine, ThinkMcCan, ADVENTA Lowe, J & I, Art Nation (UDC), Arriba, Banda agency, Republique, Green Penguin і TWIGA Idea.

Їх завданням було створення теми, слогану і логотипу, «які відповідають цінностям загального бренду пісенного конкурсу, зрозумілих шанувальникам в будь-якій країні і формують позитивний імідж України як країни-організатора». З 23 представлених ідей в шорт-лист увійшли п'ять - від ADVENTA Lowe, Banda agency, BBDO Ukraine, Republique і TWIGA Idea.

На відміну від лого і слогану, які довірили українським компаніям, дизайн сцени «Євробачення-2017» буде розробляти Флоріан Відер. Київська сцена буде вже четвертою, яку для «Євробачення» готує Відер. У портфоліо Флоріана Відере - сцени Євробачення в Дюссельдорфі, Баку і Відні, а також такі проекти, як талант-шоу «Х-Фактор» у Великій Британії та США і MTV Video Music Awards.

Дизайн сцени для «Євробачення-2017» для широкої публіки буде оприлюднено в лютому.

31 січня відбудеться церемонія передачі символічного ключа Євробачення меру Києва. Після цього розпочнеться жеребкування 43 країн-учасниць в півфінал. Нагадаємо, Україна отримала право приймати конкурс після перемоги Джамали з піснею «1944».

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: