Львів долучився до розробки Національної стратегії поводження з відходами

SAM_6668
Даніель Аспліф — керуючий директор CDM Інжиніринг Україна

Основними пріоритетами національної стратегії поводження з твердими побутовими відходами є законодавча база, яка відповідає європейським стандартам. Про це 31 січня повідомив Даніель Аспліф, керуючий директор CDM Інжиніринг Україна.

Основними пріоритетами національної стратегії поводження з твердими побутовими відходами є законодавча база, яка відповідає європейським стандартам. Про це 31 січня повідомив Даніель Аспліф, керуючий директор CDM Інжиніринг Україна.

31 січня у Львові керуючий директор CDM Інжиніринг Україна Даніель Аспліф зустрівся з владою міста, аби обговорити муніципальну та національну стратегії поводження з твердими побутовими відходами (ТПВ), передає кореспондент ІА Дивись.info.

«Основними пріоритетами Національної стратегії є законодавча база, яка відповідає європейським стандартам, — каже Даніель Аспліф. — Перший проект стратегії буде готовий до кінця лютого. Можливо у березні він буде відкритий для відгуку громадян і потім – до кінця березня – буде готовий вже оригінальний проект стратегії. Після цього очікується, що стратегія буде затверджена законодавчо і будуть прийняті основні закони».

За словами директора міського департаменту житлового господарства та інфраструктури Сергія Бабака, держава має грати визначальну роль у вирішенні проблеми зі сміттям.

«Жоден регіон не зможе самостійно вирішити цю проблему комплексно, якісно, так, як це вимагають стандарти країн ЄС, або навіть стандарти України», — переконаний чиновник.

Сергій Бабак висловив сподівання, що нова концепція і законодавство у цій сфері передбачатимуть і врегулювання питання пошуку земельних ділянок, і пільгових кредитів від держави, і максимальне сприяння у залученні коштів від Європейських банків тощо.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: