Мінінформполітики просить Facebook запровадити механізми боротьби з фейковими новинами для України

TwitterLaunchesAutoAmplify-e1432775039242-1940x1092

Міністерство інформаційної політики звернулося до адміністрації соціальної мережі Facebook з проханням запровадити механізм боротьби з неправдивими новинами (фейковими) в українському сегменті соцмережі.

Про це повідомляє прес-служба міністерства з посиланням на голову відомства Юрія Стеця.

«Ми проаналізували інтернет-простір, враховуючи запити користувачів, звернулися до керівництва соціальної мережі Facebook з проханням розробити механізм боротьби з фейковими новинами для українців за аналогією з іншими країнами. У свою чергу, МІП готове сприяти процесу за вказівками адміністрації мережі», - цитує прес-служба Стеця.

За його словами, соціальна мережа в Україні набирає дедалі більшої популярності серед користувачів, а також є джерелом інформації для багатьох засобів масової інформації. Тому українці мають право отримувати точну і правдиву інформацію у Facebook.

Прес-служба відомства повідомила, що нещодавно адміністрація Facebook анонсувала запровадження антифейкових механізмів у США і Німеччині. Вони надаватимуть можливість користувачам позначати новини як ненадійні для подальшого їх розгляду спеціалізованою агенцією.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: