Радбез ООН ухвалив запропоновану Україною заяву щодо Донбасу

Рада Безпеки ООН засудила використання важкого озброєння на Донбасі та висловила підтримку територіальної цілісності України.

Про це йдеться в повідомленні постійного представництва України в ООН на сторінці в Twitter.

Як зазначається у поданій за ініціативи України заяві, Радбез висловлює серйозну занепокоєність через небезпечне загострення ситуації на сході України і закликала до негайного повернення до режиму припинення вогню.

Читайте також: Сьогодні Україна прощається із загиблими оборонцями Авдіївки (відео)

«Члени РБ ООН засуджують використання на лінії зіткнення в Донецькій області озброєнь, що заборонені Мінськими угодами, яке призводить до загибелі і поранень людей, у тому числі мирних жителів», - йдеться в прийнятій на закритому засіданні Радбезу ООН заяві.

Читайте також: Українські військові в Авдіївці розгорнули польові кухні для цивільного населення (фото)

Також в документі наголошується, що члени Радбезу висловили повну підтримку суверенітету й територіальної цілісності України, а також наголосили на необхідності суворого дотримання резолюції 2202 (2015), яка затвердила ”Пакет заходів з імплементації Мінських угод”.

2 лютого Рада безпеки ООН проведе засідання у зв’язку із загостренням ситуації на Донбасі.

Сьогодні президент Петро Порошенко заявив, що Україна і надалі використовуватиме в ООН кожну можливість для захисту від російської агресії.

Читайте також: Це їхня агонія, дай Боже, щоб передсмертна агонія, - Герой України Ігор Гордійчук про обстріли Авдіївки бойовиками

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: