У Львові стало одним басейном більше

741d8be09573486066989a222571f255_L (1)

У ЛНВК «Провесінь» після 21 року перерви відновив роботу басейн. На його «реанімацію» знадобилось три роки.

Перерву у реконструкції зробили через війну на Сході Україні, проте наприкінці минулого року процес таки завершили. Оскільки «Провесінь» - це школа-садок, нині в басейні на уроки плавання приходять дітки із середньої та старшої групи садочка, а також – учні молодших класів. Загалом – близько 250 малят. Ініціював реконструкцію басейну депутат ЛМР Юрій Кужелюк.

«Якщо поставиш щось собі за мету, воно завше вдається. Ми розпочали процес у 2013 році. 2014 рік – це війна і ніхто нічого не робив. Але до кінця 2016 року ми таки завершили ремонт. Приміщення, де знаходиться басейн, добудоване до школи. Там було зруйноване все. Довелося почати з даху», - пригадує труднощі із відновленням басейну Юрій Кужелюк. Так, каже обранець, сьогодні в басейні стоїть сучасна система очищення води та вентиляції, тож плавати тут можна буде у будь-яку пору року.

За словами Юрія Кужелюка, у Львові виявився «дефіцит» із тренерами, готовими працювати із маленькими дітьми. Тож басейн, який був готовий до експлуатації ще в жовтні, по суті, пустував до недавнього часу – допоки не знайшли відповідного фахівця.

Від можливості поплавати у захваті як вихованці «Провесні», так і їхні батьки. Всі з нетерпінням чекали на завершення реконструкції. «Батьки на зборах ставили питання про басейн. Ми почали піднімати це питання і перед депутатами ЛМР, і перед управлінням освіти… Діти після перших занять, а вони розпочалися минулого тижня, дуже задоволені. Емоції просто зашкалюють. Батьки, бабусі, дідусі – всі дуже задоволені, що діти мають можливість плавати», - зазначив директор ЛНВК «Провесінь» Юрій Бадунь.

Відновленням басейну будівельно-ремонтні роботи у ЛНВК «Провесінь» не завершуються. В цій школі-садочку, каже Юрій Кужелюк, немає спортзалу, їдальні та актового залу. «Ми плануємо і вже в цьому році розпочинаємо добудову окремого корпусу під ці потреби. З тим, аби ми могли зробити додаткові класи і перевести цю школу з «дев’ятирічки» у статус «десятирічки». Є вже розроблений відповідний проект. Вартість робіт – орієнтовно 10 млн. грн. Половину від цієї суми вже закладено у бюджеті на цей рік», - поділився планами Юрій Кужелюк.

До слова, за період 2008-2016 років для НВК «Школа-садок «Провесінь» за кошти міського бюджету було виконано робіт на 2 млн. 913 тис. грн.

За інформацією прес-служби ЛМР, у місті Львові загальна кількість басейнів - 28, з них діючих станом на 11.10.2016 – 14 (у СЗШ -13, в ДНЗ -1), не діючих - 14.

Джерело: www.lvivrada.gov.ua

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: