У Львові стартує Школа міжрелігійної журналістики

У четвер, 16 лютого, у Львові стартує новий медіапроект «Школа міжрелігійної журналістики». Організатори запрошують активно долучатись до проекту.

Про це інформує пре-центр ЛМР.

Під Школи відбуватимуться лекції про релігійну журналістику, екуменічний та міжрелігійний діалог, проблематичні виклики та перспективи цієї комунікації у XXI столітті. Проект триватиме протягом 3-х місяців, періодичність лекцій: кожні 2-3 тижні.

Ініціатор Школи – Лідія Батіг, журналіст сайту «Духовна велич Львова», випускниця Папського університету святого Томи Аквінського, програми із міжрелігійного діалогу (Russell Berrie Fellowship in Interreligious Studies).

«У рамках проекту очікуємо плідної співпраці із представниками релігійних та світських ЗМІ, духовними лідерами різних релігій, молоддю тощо; а також обміну думками, написання нових матеріалів (інтерв’ю, аналітичних статей, тощо). Сподіваюсь, ми спільно зможемо організовувати різні конференції, круглі столи тощо. У багатьох із нас є досвід закордонних стажувань, яким радо поділимось із учасниками Школи, розповімо також про можливості навчання за кордоном тощо. Крім того, після завершення Школи її учасники отримають сертифікати», – розповідає Лідія Батіг.

Ця ініціатива буде реалізована за підтримки «The Russell Berrie Foundation» спільно із головним редактором видання «Духовна велич Львова» Юліаною Лавриш та Тарасом Дзюбанським, директором Центру міжконфесійного та міжрелігійного діалогу «Лібертас».

Організатори Школи наголошують, що наразі триває активна медіакампанія по залученню цікавих лекторів до цього проекту. Багато духовних лідерів Львова та України, журналістів, представників культури погодились читати лекції у рамках Школи. Про всі оновлення інформації будуть повідомляти на сторінках сайту «Духовна велич Львова» та у соцмережах.

Перша лекція відбудеться 16 лютого о 17.00 в екуменічній капличці Львівської міської ради (каб. 116). Вона буде поділена на дві частини. Спочатку відбуватиметься обговорення головних моментів декларації «Nostra Aetate», документу Другого Ватиканського Собору, яка є надзвичайно важливою в контексті міжрелігійного діалогу. Про всі ці моменти у своїй презентації розповість Лідія Батіг. Також у аналізі цього революційного у плані подолання стереотипів документу візьме участь Тарас Дзюбанський.

У другій частині лекції Юліана Лавриш за допомогою своєї презентації розповість про найважливіші моменти релігійної журналістики в Україні, поділиться своїм досвідом журналіста-практика, а також викладача.

Організатори запрошують активно долучатись до проекту. Охочих отримати сертифікати після завершення Школи, просять заповнити Анкету учасника.

Також доєднуйтесь до сторінки проекту в Facebook (Школа міжрелігійної журналістики)

Контактна інформація: [email protected]; 0685038448 (Лідія Батіг), 0978677552 (Юліана Лавриш).

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: