Адміністрація Трампа підтримує територіальну цілісність України й ніколи не визнає анексію Росією Криму, – Єльченко

Посол України в ООН Володимир Єльченко заявив, що адміністрація президента США Дональда Трампа повністю підтримує територіальну цілісність і незалежність України й ніколи не визнає анексію Росією Криму.

Про це інформує Єльченко заявив на прес-конференції в Нью-Йорку 1 лютого, пише УНІАН.

Також, за його словами, новий посол США в ООН Ніккі Гейлі підтвердила, що Сполучені Штати «цілком проти дій Росії у східній частині України».
«Вона підтвердила позицію США щодо Криму, що анексія ніколи не буде визнана», – сказав посол України, додавши, що був «абсолютно задоволений» відповідями представника США на запити з приводу анексії Росією Криму в 2014 році.
Як повідомлялося, у 2016 році під час виборчої кампанії Трамп заявив ABC News, що «розглянув» би питання Криму.

Читайте також: Загострення в Авдіївці може стати викликом для Трампа у його прагненні поліпшити відносини з Москвою, – The Guardian

«Народ Криму, як я чув, вважав за краще бути з Росією, ніж де вони були, і ви маєте зважати на це також», – сказав тоді Трамп.
У час, коли адміністрація Трампа заявляє про можливість встановлення тісніших відносин із Росією, Єльченко зазначив, що це «не відбувається ціною України».
Місія США в ООН також повідомила, що Гейлі під час зустрічі з Єльченком підтвердила підтримку територіальної цілісності України.
У четвер, 2 лютого, у Нью-Йорку, о 3-й годині дня за місцевим часом (22.00 за Києвом) відбудеться засідання Ради безпеки ООН щодо ситуації в зоні конфлікту на сході України, зокрема в Авдіївці Донецької області.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: