Associated Press: Трамп погрожує ввести війська в Мексику, офіційні особи заперечують

трамп

Associated Press опублікувало ймовірну стенограму телефонної розмови президентів США і Мексики, що відбулась минулого тижня, в ході якої Дональд Трамп пригрозив втручанням американських військових у справи Мексики, яка не може сама впоратися з «поганими хлопцями».

«У вас там повно поганих хлопців. Ви докладає мало зусиль, щоб зупинити їх. Вважаю, що ваші військові бояться, а наші — ні, тому я можу надіслати їх, щоб подбати про це», — наводить агентство слова Трампа під час бесіди, яка відбулася у минулу п'ятницю, 28 січня, передає УНІАН.

Варто зазначити, що зі стенограми агентства не зовсім зрозуміло, кого саме Трамп назвав «поганими хлопцями». Так, мексиканське видання Aristegui Notícias оприлюднило іншу частину бесіди, з якої випливає, що Трамп мав на увазі торговців наркотиками, пише Сноб.

Білий дім і Мехіко відкидають повідомлення про те, що Трамп в розмові з президентом Мексики Енріке Пенья Ньєто пригрозив відправити в країну американських військових, повідомляє Русская служба Би-би-си.

Міністерство закордонних справ Мексики і Білий дім стверджують, що опублікована стенограма телефонної розмови Трампа та його мексиканського колеги є неточною.

Прес-секретар президента Мексики Едуардо Санчес заявив, що Трамп висловлював невдоволення в поважній манері, а також не погрожував відправкою військових в країну.

«Це абсолютно невірно, що президент США погрожував відправити війська в Мексику», - сказав Едуардо Санчес в інтерв'ю радіо Formula.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: