Керівник ДФС на Львівщині розповів, як підприємцям забезпечити виплату «мінімалки»

Підприємства, які не можуть забезпечити виплату мінімальної зарплати 3200 гривень повинні змінити систему оподаткування або господарську діяльність.

Про це під час прес-конференції заявив начальник Головного управління ДФС у Львівській області Ігор Кондро, передає кореспондент ІА Дивись.info

«Середня зарплата на Львівщині станом на 1січня 2017 року складала за нашими розрахунками неповних 4500 гривень. Так, деяким підприємствам буде важко працювати в правовому полі, наприклад, при доході 1,5 мільйона гривень і 10 найманих працівниках. На мою думку, треба треба переходити на загальну систему оподаткування, бо це буде включено до складу їхніх витрат, або порахувати чи  потрібно тих 10 працівників. Точково можливо так і буде, але я вам гарантую, що є багато  суб’єктів підприємницької діяльності, які, показуючи дохід 1,5 мільйона гривень, мають набагато вищий, але перевірити це неможливо. Треба міняти систему оподаткування або господарську діяльність», - заявив Ігор Кондро.

На його думку підприємці не оцінили кроків назустріч, які їм зробила держава. «Підприємці не врахували поступок які зробила держава – зменшення єдиного соціального внеску та припинення перевірок. Вони б мали на це реагувати, але наші люди на це не реагують, тому і пішли на такий кардинальний крок щодо збільшення мінімальної зарплати», - пояснив Ігор Кондро. Він також заявив, що інвестори, які працюють прозоро схвально оцінили такий крок, бо через «мінімізаторів» їхня продукція була неконкурентноспроможною.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: