Сьогодні друга річниця смерті Кузьми «Скрябіна». Згадати все (Відео)

149737054
фото: відкриті джерела

Співак, який не боявся говорити правду про політиків. Таким усі ми пам’ятаємо лідера гурту «Скрябін» Андрія Кузьменка. Сьогодні - друга річниця загибелі видатного українця.

Співак, який не боявся говорити правду про політиків. Таким усі ми пам’ятаємо лідера гурту «Скрябін» Андрія Кузьменка. Сьогодні - друга річниця загибелі видатного українця. 

«Панове президенти, є до вас розмова,
Бо ми давно не чули від вас правдиве слово.
І може я ніколи б не починав її
Та скажу вам відверто - причина у війні.

В яку ви цю країну всі разом погрузили
І щоб її не було - ви нічого не зробили.
Невже за стільки років ви достатньо не нажили,
Щоб заробляти гроші копаючи могили?

Панове президенти, є до вас питання:
Чому ви всі живете, як голубці в сметані?
Тоді, коли всі люди скидаються солдатам
Копійками, які ви ще в них не встигли відібрати.

Чому ви не пошлете на війну своїх синів,
Ні внуків, ні племінників, самих вас там не видно?
Зате на смерть кидаєте чужих чоловіків?..
Скажіть мені, невже це виглядає справедливо»

(с) Кузьма Скрябін

Ці слова співака, письменника, теелеведучого та продюсера Андрія Кузьменка - своєрідний народний гімн. А сам Кузьма завдяки великому таланту і любові до України був і залишається національним Героєм.

Андрій Кузьменко - оптиміст, який вмів відчувати біль інших. Таким Кузьму знають не лише рідні та друзі, але й прихильники. Він співав про те, що хвилює всіх, вміло використовуючи у текстах пісень народну мову і жартивливі фрази.

Не стало Андрія Кузьменка 2 лютого 2015 року. Згідно з офіційною версією, близько 8:20 (за твердженням концертного техніка гурту «Скрябін» Ю. Лисяка це сталося близько 7:00; за даними слідства, про які повідомила UkrMedia, виклик на підстанції швидкої медичної допомоги був зафіксований о 6:54) загинув у автокатастрофі біля села Лозуватка Криворізького району Дніпропетровської області.

А це одне з останніх відео з мобільного Андрія Кузьменка.

відео: Andrij Kuzmenko

Посмертно Андрія Кузьменка нагородили орденом «За заслуги» I ступеня. Так президент Петро Порошенко відреагував на електронну петицію про присвоєння звання Народного артиста України Кузьмі, яка набрала необхідні 25 тисяч підписів.

Сьогодні, в другу річницю смерті Андрія Кузьменка, відомі українці присвячують йому слова вдячності, публікують оригінальні спогади, а головне - дякують за невмирущу творчість і відкритість душі.

Продюсер Олена Мозгова

Радіоведучий Андрій Великий

Співачка Руслана

Довідка:

Гурт «Скрябін» — український музичний гурт, що за час своєї творчої активності пройшов шлях від синті-попу, постпанку і техно до нової романтики та поп-року. Склад гурту також неодноразово змінювався. Єдиним постійним учасником колективу з часу його заснування і до своєї смерті був Андрій «Кузьма» Кузьменко. Як правило, музику гурту поділяють на «старий» (приблизно до 2003 року) та «новий» (до 2015) періоди.

Гурт виник 1989 року в містечку Новояворівськ, Львівської області. «Скрябін» є першим україномовним гуртом у жанрі альтернативної електроніки. Станом на сьогодні гурт видав сімнадцять студійних альбомів, два збірники, дев'ять макси-синглів, один концертний альбом та багато інших музичних проектів.

 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: