Спростування інформації про визнання правозахисною організацією Freedom House Криму територією РФ

16387995_437359043262136_8320925954009622802_n

Спростування інформації, поширеної на сайті Дивись.info 2 лютого 2017 року під заголовком «Правозахисники не віднесли Крим до території України».

Насправді Freedom House не оцінює територію Криму як частину Росії.
Колір на мапі показує стан свобод в країні чи на певній території. Зокрема, якщо країна/територія є «Вільною (1,0 – 2,5 балів)» - вона позначена зеленим кольором. Якщо є «Частково вільною (3,0 – 5,0 балів)» - позначено жовтим кольором. Якщо ж є «Невільною (5,5 – 7,0 балів)» - фіолетовим.
«У новому звіті «Свобода в світі 2017» Україна має 3.0 у рейтингу свобод, у той час ситуація у Криму з рівнем політичних прав та громадянських свобод є набагато гіршою. Крим має рейтинг 6.5, на жаль. Тому вони позначені різними кольорами.
Окрім цього, Крим має відносно сталі межі, що дозволяє Freedom House аналізувати ситуацію та робити щорічні порівняння», – зазначає Freedom House Ukraine.

Редакція ІА Дивись.info неправильно потрактувала те, чому Крим позначений фіолетовим кольором, а решта України - жовтим, адже йшлося не про межі держав, а про різні ступені свободи слова. Водночас, питання, чому півострів Крим рахується окремо від материкової України в організації прокоментували так: «Крим має відносно сталі межі, що дозволяє Freedom House аналізувати ситуацію та робити щорічні порівняння».

Редакція приносить вибачення читачам і представниками  Freedom House за некоректне потрактування даних оприлюдненої карти.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: