У Львові зростає кількість покусаних осіб невідомими тваринами

Якщо у 2015 році зафіксовано таких 372 укуси, то у 2016 році – 484. Загалом торік з 934 укусів 484 – невідомими тваринами.

Про це повідомляє Львівський міський відділ ДУ «Львівський обласний лабораторний центр МОЗ України».

Роки Всього укусів З них невідомими тваринами
2014 729 348
2015 832 372
2016 934 484

 

«Питома вага покусів людей невідомими тваринами становить 50%, хоча домашніх тварин у 100 разів більше, ніж бездомних. Інтенсивність покусів невідомими вуличними тваринами у 500 разів вища, ніж домашніми тваринами.

Насторожує факт постійного зростання щільності популяції лисиць, яка на сьогоднішній день складає 1.5 голови на 1000 га угідь при нормі 0,5- 1.0. Внаслідок епізоотії сказу серед лисиць  в 14 районах області зареєстровані неблагополучні  населені пункти, де дуже часто реєструються випадки сказу серед тварин, що створює великий ризик інфікування на сказ людей.

Протягом  2016 року  в області  зареєстровані  29 випадків сказу серед тварин: 15 лисиць (4 випадки у Пустомитівському районі; по 2 випадки у Городоцькому  та Сокальському районах;  по 1 випадку у  Кам’янка-Бузькому, Стрийському, Жовківському, Буському, Жидачівському районах, м.Жовквві та м.Львові (Винники); 9 котів (Миколаївський, Буський, Жидачівський, Золочівський, Перемишлянський  райони – по 1 випадку та 4 випадки у Сокальському районі); 5 собак (2 випадки у Жовківському та 3 випадки у Сокальському районах)», - повідомляє Львівський міський відділ ДУ «Львівський обласний лабораторний центр МОЗ України.

Також в установі нагадують, що у  Львові діє Ухвала №262 від 17.03.2016р. ЛМР «Про затвердження  Правила утримання і поводження з тваринами у м.Львові», згідно якої необхідно:

1.   Проводити щорічну імунізацію проти сказу домашнім тваринам.

2. Вигул тварин проводити у відведених місцях особою, яка зобов’язана забезпечити безпеку оточуючим людям і тваринам. У місцях масового скупчення людей собаки повинні бути на короткому повідку та у наморднику.

3.  Якщо трапився укус, власник тварини зобов’язаний доставити її у державну ветеринарну установу для огляду і карантинування протягом 10-ти днів.

4. Не принаджувати безпритульних тварин до місць масового перебування людей.

5.  Особам, які утримують домашніх тварин,  прибирати за нею екскременти на будь-якій території.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: