Суддів Макойду та Белену продовжують утримувати в залі засідання Апеляційного суду

16508144_1260296230690666_774245867287717183_n

Люди, які зайняли залу засідання Апеляційного суду у Львівській області продовжують утримувати двох суддів — Зеновія Макойду та Альберта Белену.

Про це повідомляє кореспондент ІА Дивись.info з місця подій.

За його словами, люди вимагають, щоб судді написали заяви про те, що вини прийняли незаконне рішення під тиском або дали письмові гарантії, що випущений під заставу Дмитро Гаврилюк 1,5 мільйона гривень не буде перешкоджати слідству і не зникне з поля зору правоохоронних органів. Натомість судді відмовляються писати такі документи.

Як повідомила адвокат ПАТ «Львівський холодокомбінат»  Наталія Барбадин-Дунець, що вона отримала інформацію, де на момент початку судового засідання необхідна сума застави вже була внесена в банк.

Люди вимагають пояснити від суддів, хто міг наперед знати про те, яке буде винесено рішення і яка сума застави буде визначена.

  • Нагадаємо, 2 лютого, Львівський обласний апеляційний суд прийняв рішення відпустити під заставу в 1,5 мільйона гривень Дмитра Гаврилюка, якого звинувачують в організації замаху на бізнесмена Богдана Копитка (відомого в кримінальних колах як авторитет на прізвисько «Копито»).
  • Сьогодні, на площі Соборній люди почати пікетувати Апеляційний суд через учорашнє рішення суддів випустити під заставу у півтора мільйона гривень організатора замаху на бізнесмена Копитка, під час якого загинули троє людей.
  • Згодом під тиском людей суддя Зеновій Макойда, який відпустив підозрюваного в організації замаху на Копитка, написав заяву на звільнення.
  • Замах на підприємця Копитка було скоєно 29 серпня, поблизу Старого Села на Львівщині. Виконавці підірвали автомобіль «Мерседес», загинули троє охоронців Копитка, ще один отримав поранення. Сам бізнесмен, який їхав в іншому автомобілі позаду, не постраждав.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: