СБУ оприлюднила переговори, які доводять вину Плотницького у збитті ІЛ-76

Слідчі спецслужби отримали докази того, що голова так званої «ЛНР» Плотницький був організатором терористичного акту.

Служба безпеки України 6 лютого оприлюднила телефонні розмови терористів, зокрема ватажка терористичної організації «ЛНР» Ігоря Плотницького, щодо збитого у 2014 році літака ІЛ-76 Збройних Сил України.

За інформацією спецслужби, слідчі СБУ отримали беззаперечні докази того, що Плотницький, який на час скоєння злочину був командиром незаконного збройного формування «батальйон «Зоря», разом зі своїм заступником Патрушевим та командиром незаконного збройного формування «Вітязь» Гурєєвим були безпосередніми організаторами терористичного акту.

Для того, щоб блокувати сили АТО, зазначає спецслужба, бойовики влаштували засідки та керували групами бойовиків, озброєних ПЗРК, що перекривали авіаційне сполучення аеропорту Луганська.

Нагадаємо, 14 червня 2014 року бойовики в Луганську збили літак Іл-76, який заходив на посадку. В результаті трагедії загинули 9 членів екіпажу і 40 військовослужбовців. Прокуратура розцінила дії бойовиків як теракт.

25 листопада 2014 року Печерський районний суд заарештував генерала Віктора Назарова за підозрою в причетності до краху літака Іл-76 і призначив заставу в сумі 365 тис. грн. Прокуратура стверджує, що генерал не прийняв до уваги інформацію СБУ про загрозу збиття літака і дозволив проведення спецоперації по доставці роти військових луганський аеропорт. Сам Назаров заперечував звинувачення. Він вніс заставу і вийшов з-під варти.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: