У РФ винесли перший вирок за статтею про неінформування

Суд Астрахані (Росія) в понеділок виніс вирок Улукбеку Гафурову, визнавши його винним у тому, що він не повідомив про злочин/

Суд Астрахані (Росія) в понеділок виніс вирок Улукбеку Гафурову, визнавши його винним у тому, що він не повідомив про злочин, передає InfoResist.

«Гафуров визнаний винним по ст. 205.6 КК РФ (неповідомлення про злочин) і засуджений до штрафу в 70 тис. рублів. Встановлено, що він, володіючи достовірною інформацією про те, що його знайомий пройшов підготовку в таборі бойовиків, а пізніше воював на стороні терористів, не повідомив про це в правоохоронні органи», - повідомила представник обласної прокуратури Юлія Світіна.

Вона зазначила, що справу було порушено за матеріалами управління ФСБ Астраханської області.

За даними прокуратури регіону, це перший вирок у РФ, винесений за статтею «неповідомлення про злочин», яка з'явилася в Кримінальному кодексі після прийняття в 2016 році «пакету Яровий».

В управлінні ФСБ Астраханської області розповіли, що Гафуров не повідомила в правоохоронні органи про свого знайомого, громадянина Киргизії Равшана Акбарова. У грудні 2016 Північно-Кавказький окружний військовий суд в Ростові-на-Дону визнав його винним за ст.205.3 КК РФ і ч.2 ст.208 КК РФ (участь в збройному формуванні, не передбачений федеральним законом). Він засуджений до 8 років позбавлення волі в колонії суворого режиму.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: