Україна ратифікує угоду про зону вільної торгівлі з Канадою у найближчі тижні, - Кубів

Україна планує у найближчі тижні ратифікувати Угоду про зону вільної торгівлі з Канадою, яка була підписана в липні 2016 року і дозволяє збільшити обсяг взаємної торгівлі між двома країнами в 10 разів. Про це повідомив на прес-конференції перший віце-прем`єр-міністр України Степан Кубів.

Україна планує у найближчі тижні ратифікувати Угоду про зону вільної торгівлі з Канадою, яка була підписана в липні 2016 року і дозволяє збільшити обсяг взаємної торгівлі між двома країнами в 10 разів. Про це повідомив на прес-конференції перший віце-прем`єр-міністр України Степан Кубів, передає УНІАН.

«Ми очікуємо у найближчі тижні засідання Верховної Ради і ратифікації угоди про вільну торгівлю з Канадою», - сказав Кубів, запропонувавши вже зараз організувати місячник розвитку торговельних відносин між країнами.
Раніше торговий представник України Наталія Микольська зазначала, що економічний ефект від імплементації Угоди про зону вільної торгівлі з Канадою може становити 200-300 млн дол. у перспективі п`яти років, що в 10 разів більше за нинішній рівень торгівлі між державами.

Набуття чинності угодою означає скасування 98% існуючих торгових мит. На даний момент текст угоди фокусується на товарному експорті та імпорті, проте вже за два роки сторони зможуть переглянути умови торгівлі та внести до переліку послуги, а також механізми захисту інвестицій. Крім того, відразу після ратифікації і набуття чинності угоди українські товаровиробники зможуть експортувати до Канади всі промислові товари, крім легкових автомобілів, які потрапляють під спеціальні умови лібералізації, а також широкий спектр сільськогосподарської продукції, окрім м`ясо птиці, молочну продукцію, яйця, сири і цукок, які також обмежуються тарифними квотами.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: