В Україні стартує реєстрація для участі в ЗНО

DeathtoStock_Creative Community3

З 6 лютого в Україні стартує реєстрації для участі у зовнішньому незалежному оцінюванні, яка триватиме до 17 березня.

Про це повідомляє Міністерство освіти і науки України.

Для випускників 2017 року першим обов’язковим предметом буде українська мова та література. Другий предмет потрібно обрати з-поміж математики та історії.

Третій предмет — із запропонованого переліку: математика, історія України, іспанська, французька, німецька, російська, англійська мови, біологія, географія, фізика, хімія.

Випускники минулих років мають складати ЗНО лише з української мови та літератури. Інші три предмети — на їхній вибір.

Комплект реєстраційних документів випускники 2017 року подають до закладу, в якому навчаються, а випускники минулих років та учні професійно-технічних, вищих навчальних закладів надсилають на адресу регіонального центру оцінювання якості освіти.

Також відбудеться додаткова сесія з 3 до 12 липня, на яку можна буде зареєструватися з 3 до 20 травня. Вона передбачена для учасників АТО та осіб, що проживають на тимчасово окупованій території.

Для тих, хто навчається на окупованих територіях і не має можливості надіслати пакет документів поштою, передбачено подання документів електронною поштою.

Щоб бути зареєстрованим для участі в ЗНО, випускники цього навчального року, які проживають на окупованих територіях, мають вибрати загальноосвітній навчальний заклад, де бажають здобути повну загальну середню освіту на території, що контролюється українською владою.

Цього року під час додаткової сесії особи з порушеннями зору матимуть можливість виконувати завдання зошитах, текст яких надруковано збільшеним шрифтом.

Особам з порушеннями слуху буде надано додатковий час для виконання сертифікаційної роботи — до 30 хв залежно від предмета

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: