Визначили трьох кандидатів на посаду керівника Нацполіції

Члени Комісії подали на розгляд міністра внутрішніх справ України Арсена Авакова кандидатури Костянтина Бушуєва, Андрія Вишневського та Сергія Князєва.

Про це сьогодні, 6 лютого, повідомив секретар Комісії Євген Захаров.

3_pretendenta_dlya_sayta_mvd

4 лютого Консультативна відбіркова комісія провела засідання, на якому одноголосно затвердила підсумковий протокол. Таким чином, вона виконала свою роль, успішно реалізувавши свою місію відповідно до визначеної процедури.

Процедура конкурсу, прийнята комісією, передбачала отримання до 9 січня резюме та мотиваційного листа від кожного бажаючого обійняти посаду керівника Національної поліції України (НПУ). При цьому 45 кандидатів надіслали свої документи в період з 4 по 8 січня, так що переклад останніх документів англійською був завершений тільки 15 січня.

Загалом надійшло 70 заявок на участь у конкурсі від кандидатів, але 24 кандидати не відповідали необхідним кваліфікаційним вимогам до посади, обумовленим законом про Національну поліцію: мати повну вищу юридичну освіту, стаж роботи в галузі права не менше 7 років, стаж роботи на керівних посадах не менше 5 років. Ці 24 кандидати були зняті з конкурсу, решта 46 були запрошені на кваліфікаційне тестування, яке проходило 24 січня. Три кандидати відмовилися від подальшої участі в конкурсі, і тестування пройшли 43 кандидати.

General Skill Test вимірює рівень загального інтелекту кандидата, він не вимагає жодних спеціальних знань, які виходять за межі шкільної програми. Тест визначає здатність до логічного та аналітичного мислення, вербального мислення, абстрактного мислення, побудови причинно-наслідкових зв’язків. Він складається з 60 питань, на які треба відповісти протягом 90 хвилин. За кожну правильну відповідь нараховується 1 бал, отже, максимальний результат, якого можна досягти – 60 балів. Менше 30 балів набрали 14 кандидатів, від 30 до 39 – 13, від 40 до 49 – 12, 50 балів або більше – 4.

24 – 25 січня комісія, виходячи з резюме, мотиваційних листів та результатів тестування, шляхом голосування вибрала десять кандидатів, яких вона запросила для інтерв’ю.

Інтерв’ю проводилися з 30 січня по 3 лютого, по два інтерв’ю на день, до трьох годин кожне.

Кожному кандидату членами комісії ставилися одні й ті ж самі 18 запитань, також були додаткові запитання. Члени комісії оцінювали за 5-бальною шкалою наявність у кандидатів п’яти компетенцій для виконання наведених завдань: цінності та етика, стратегічне мислення, навички управління, управління змінами, лідерство. Підраховувалася сума балів кандидата від кожного члена комісії і комісії в цілому за всіма компетенціями.

4 лютого комісія обговорила підсумки інтерв’ю та обрала консенсусом трьох найкращих кандидатів з десяти, після чого провела серед них рейтингове голосування. За його результатами комісія рекомендувала міністру внутрішніх справ Бушуєва Костянтина Володимировича, Вишневського Андрія Володимировича та Князєва Сергія Миколайовича як кандидатів, що здатні працювати на посаді керівника Національної поліції України.

Костянтин Бушуєв - заступник голови Національної поліції України. Народився 6 грудня 1977 року у місті Калуш Івано-Франківської області. По закінченні школи, з 1995 року працює в органах внутрішніх справ України. У 2000 закінчив Харківський інститут пожежної безпеки МВС України. Пізніше закінчив Національну академію внутрішніх справ України за спеціальністю «Правознавство». Під час проходження служби в органах внутрішніх справ України обіймав різні посади, в тому числі, в Головному штабі МВС України та управлінні транспортній міліції України. У 2015 році брав участь у проведенні антитерористичної операції на Сході України у складі зведених сил міністерства внутрішніх справ України.

Андрій Вишневський – директор Координаційного центру з надання правової допомоги. Народився 13 грудня 1977 року в Харкові. У 1999 році закінчив Харківський державний університет за спеціальністю «біологія». У 2005-му закінчив Київський університет права при Інституті держави і права ім. В.М.Корецького НАНУ за спеціальністю «правознавство».

З 2002 року — радник державного секретаря Кабінету Міністрів та начальника Головного управління державної служби України. З 6 липня 2012 року очолює новостворений Координаційний центр з надання правової допомоги.

Сергій Князєв - начальник Департаменту карного розшуку Національної поліції України, генерал поліції ІІІ рангу. Народився 18 жовтня 1971 року у Білій Церкві. 1992 року розпочав службу в органах внутрішніх справ, міліціонер відділу охорони міста Біла Церква.

1995 року перейшов на службу в кримінальний відділ. Починаючи з 2008 року, керував управлінням карного розшуку ГУМВС України в Київській області.

З листопада 2014-го — т. в. о. заступника начальника Головного управління МВС України в Донецькій області, начальник кримінальної міліції. З 15 липня 2015 року — начальник ГУ МВС України в Закарпатській області. З 4 квітня 2016 року — начальник Головного управління Національної поліції в Рівненській області. З 10 листопада 2016 року — начальник Департаменту карного розшуку Національної поліції України.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: