З'явились версії займання пожежі в притулку для тварин у Брюховичах

222

Вчора у притулку «Милосердя», що розташований у Брюховичах, сталася пожежа. Волонтери висувають версію про підпал, втім у поліції повідомляють, що доказів які би вказували на навмисний підпал поки не виявлено.

Вчора у притулку «Милосердя», що розташований у Брюховичах, сталася пожежа. Волонтери висувають версію про підпал, втім у поліції повідомляють, що доказів які би вказували на навмисний підпал поки не виявлено.

5 лютого о 20:40 до рятувальників надійшло повідомлення про пожежу в дерев’яній будівлі в селі Брюховичі Львівської міської ради на вулиці Незалежності України, 58 на території ГО Львівського товариства захисту тварин.

На момент прибуття рятувальників вогонь повністю охопив будівлю. Запаси дров, що зберігалися у будівлі, сприяли інтенсивному поширенню пожежі. Від згорання врятували будівлю, розташовану поруч.

«Приміщення, яке було на території, це грубо сказано. Це був навіс накритий шифером, де стояла плитка, також були дрова. Але воно все було знищене вогнем», - сказав Віталій Туровцев, речник ГУ ДСНС у Львівській області.

О 21:06 пожежу локалізували і о 21:16 повністю ліквідували. До ліквідації пожежі залучили 19 рятувальників та 3 одиниці спецтехніки.

Сьогодні, 6 лютого, волонтер Ігор Сайко вважає, що це був підпал. Про це він написав на своїй сторінці у Facebook.

«Швидше за все був підпал. З того, що дізнався то там, то сям. Ну бо різко і несподівано. Дякую, що хоч у такому місці, що не постраждали собаки», - написав Сайко

Натомість, у поліції поки відкидають версію про умисний підпал через відсутність доказів.

 

«Наразі вирішується питання про відкриття кримінального провадження. Призначено експертизи, які точно встановлять причини загоряння. Попередньо, якихось фактів та доказів, які би вказували на навмисний підпал не виявлено», - сказала Світлана Добровольська, речниця ГУ Нацполіції  у Львівській області.

Також на пожежу у притулку зреагував міський голова Андрій Садовий. Як повідомив мер у коментарі ІА Дивись.info, що ця подія не залишиться поза проблемами міста.

«Ми маємо амбітні плани щоби поводження з тваринами у Львові було на високому рівні. Безперечно потрібно новий сучасник притулок», - сказав мер.

Додамо, що ЛКП «Лев» і Львівське товариство захисту тварин звертаються до всіх небайдужих допомогти відновити кухню і придбати кухонний інвентар. Потрібно: привезти сіно, дрова, вживаний одяг, фінансова допомога для придбання кухонного інвентарю.

Кошти пересилати на рахунок:

  • Філія Львівське обласне управління АТ «Ощадбанк»
  • МФО БАНКУ 325796
  • код ГДРПОУ організації 13807804
  • Рахунок № 26000300205345
  • Назва організації – Львівське товариство захисту тварин
  • prytulok_myloserdia
  • Картка Приватбанку
  • 5168 7572 8213 8686
  • Сай Марина Віталіївна

Довідка:

Притулок "Милосердя" був створений у 1994 році. У притулку знаходиться близько 250 собак. Котів в притулку немає, вони знаходяться або на перетримках або безпосередньо в волонтерів. Притулком опікується Львівське товариство захисту тварин. Товариство є неприбутковою організацією, яка існує на пожертви громадян.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: