Мешканці скандального будинку на Антонича відвоювали права на своє житло

9_f7569
Будинок на вул. Антонича, 3

Господарський суд Львівської області виніс рішення на користь мешканців будинку на Антонича, 3 у справі по приєднанню триповерхівки до електричних мереж від ПАТ «Львівобленерго» 7 лютого.

Господарський суд Львівської області виніс рішення на користь мешканців будинку на вулиці Антонича, 3 у справі по приєднанню триповерхівки до електричних мереж від ПАТ «Львівобленерго» 7 лютого.

7 лютого Господарський суд Львівської області повністю відмовив позивачу — замовнику забудови в особі Гаражно-житлового кооперативу №15 — у скасуванні технічних вимог про приєднання будинку на вулиці Антонича, 3 до електричних мереж електроустановок, виданих ПАТ «Львівобленерго». Таким чином, мешканці триповерхівки зможуть отримувати електроенергію напряму від «Львівобленерго», а не від сумнівних електричних мереж, запропонованих Гаражно-житловим кооперативом.

Головуючий суддя Роман Кидисюк зачитує рішення суду. Фото: ОСББ на Антонича 3

Головуючий суддя Роман Кидисюк зачитує рішення суду. Фото: ОСББ на Антонича 3

«Все-таки є справедливі суди у нашій країні! Ми відстояли право жити цивілізовано з гарантованою роботою електромережі 24/7. Правда була на нашому боці!, — зазначив після судового засідання Назарій Дзондза, довірена особа ОСББ «На Антонича, 3» та мешканець будинку. — Не потрібно боятись відстоювати свої права, гарантовані Законом України, навіть якщо опонентом виступає мавр судових справ (у нашому випадку забудовник ПрАТ «Ірокс», який на сьогодні, згідно з реєстром, має більше 2500 судових справ), і ви, як відповідач чи третя сторона, не маєте досвіду захисту у суді».

Відео із зали судових засідань Господарського суду Львівської області у справі 914/2459/16.

Нагадаємо, від початку будівництва і до здачі в експлуатацію, триповерховий будинок за адресою вулиці Антонича, 3 живився електроенергією від будівельного майданчика. Той же належав забудовнику — компанії «ІРОКС», яка звела триповерхівку. Оскільки забудовник, за словами представника мешканців, продовжив зводити інші об’єкти поруч, у будинку почалися перепади напруги, часом світло зовсім відключалося. Відтак, мешканці створили ОСББ і були змушені самостійно, замість забудовника, підводити еклктрику до свого помешкання від ПАТ «Львівобленерго». Такий варіант не влаштував забудовника і він подав до суду на підприємство, аби будинок відключили від живлення.

 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: