Відтепер «Укрзалізниця» підпорядковується напряму уряду

Кабінет Міністрів України обнародував новий статут державного залізничного холдингу «Укрзалізниця», що передбачає пряме підпорядкування компанії уряду України і формування нового складу наглядової ради компанії на конкурсній основі.

Кабінет Міністрів України обнародував новий статут державного залізничного холдингу «Укрзалізниця», що передбачає пряме підпорядкування компанії уряду України і формування нового складу наглядової ради компанії на конкурсній основі, передає УНІАН.

«Відтепер всі рішення щодо управління компанією та її звітності ухвалюватимуться не Міністерством інфраструктури одноосібно, а Кабінетом Міністрів, який є колегіальним органом, до складу якого входить і міністр інфраструктури. При цьому Міністерству економічного розвитку і торгівлі надані лише повноваження з підготовки проектів урядових рішень, - йдеться в пояснювальних документах до рішення уряду. - Разом з тим в умовах реформування такої могутньої та складної компанії, як «Укрзалізниця», надзвичайно важливо мінімізувати будь-які ризики суб’єктивізму в ухваленні управлінських і фінансових рішень, а тому зміни до статуту компанії однозначно підвищать ефективність у її роботі. Також буде змінено склад Наглядової ради «Укрзалізниці», до якого на конкурсній основі будуть відібрані та включені незалежні директори, як того вимагають зміни до законодавства».

 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: