Скандал: приватний підприємець дозволив у Мервичах розвантажувати львівське сміття

vth

Протягом ночі у Мервичах продовжували розвантажувати сміття. Вантажівки належать компанії «Санком-Львів».

Про це ІА Дивись.info повідомила селищна голова Куликова Лілія Бова.

«Ми справді виявили сміття. Сміттєвози належать фірмі «Санком-Львів». За їхніми словами, була укладена угода з приватним підприємством «Ільваро». Зараз намагаємося з’ясувати ситуацію, буде нарада у голови Жовківської РДА Надії Щур», – сказала Лілія Бова.

Натомість депутат Жовківської районної ради Ігор Муравський зазначив, що ситуація жахлива. Усюди велетенські купи сміття, частину їх вже встигли позагортати.

«Учора по обіді мешканка Мервич (село входить до Куликівської селищної ради – ред.) Наталія Тищук-Демчишин спіймала контейнеровози із сміттям. На місце викликали і поліцію, й екоінспекторів. Ніхто не сподівався, що після цього сюди знову повезуть сміття. Тим часом зранку виявили жахливу картину – свіжі купи сміття. Схоже, вивантажували цілу ніч. Знову викликали поліцію, екоінспекцію, повідомили голову Львівської облдержадміністрації Олега Синютку», – сказав Ігор Муравський.

Згідно з даними YouControl, ПП «Ільваро» було зареєстроване 1994 року, уповноваженою особою і бенефіціарним власником є Василь Ільків. Компанія зареєстрована у Львові, на вулиці Городоцькій, її основним видом діяльності є надання в оренду й експлуатацію власного чи орендованого нерухомого майна.

Водночас сьогодні під час брифінгу мер Львова Андрій Садовий заявив, що не володіє інформацією про вивезення львівського сміття до Мервич.

«Якщо викликали поліцію, то, думаю, буде відповідне порушено провадження», – сказав Садовий.

Натомість директор департаменту житлового господарства та інфраструктури ЛМР Сергій Бабак зауважив, що «Санком» працює не тільки у Львові, а й по області. Тому, можливо, це сміття не з міста.

Відео Наталії Тищук-Демчишин

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: