Слідчі назвали головну версію вбивства Шеремета

Слідство визначило пріоритетну версію вбивства журналіста Павла Шеремета. Про це на спеціальній прес-конференції 8 лютого повідомив заступник голови Національної поліції Олександр Вакуленко.

Слідство визначило пріоритетну версію вбивства журналіста Павла Шеремета. Про це на спеціальній прес-конференції 8 лютого повідомив заступник голови Національної поліції Олександр Вакуленко, передає УП.

«Слідство розглядає пріоритетною версію, пов'язану з професійною діяльністю Шеремета як на території України, так і за її межами», – сказав він.

«Заслуговують на увагу, ті журналістські розслідування, які не були завершені. Також розглядається версія професійна діяльність журналіста за межами України. Публікації  журналіста та випуски його програм мали критичний характер до чинної влади як в Республіці Білорусь, так і в Російській Федерації», – сказав Вакуленко.

«Критичні виступи та озвучення позиції щодо експансії Російської Федерації в Чечні, Грузії та Україні також розглядаються як версія професійної діяльності журналіста за межами України», – додав він.

Також, за словами заступника глави Нацполіції, розглядається версія «дестабілізація ситуації в державі, що зумовлено зухвалістю і демонстративністю способу вбивства журналіста».

«Неодноразово озвучувались версії «помилка в об'єкті» та «конфліктні ситуації в особистому житті». За час розслідування вони опрацьовані і не є пріоритетними», – сказав Вакуленко.

У поліції також відзвітувати про проведений обсяг слідчих дій.

За словами Вакуленка, було допитано 1800 осіб, з яких понад 300 – безпосередні очевидці вибуху, мешканці будинків у районі вибуху.

«Встановлено та допитано 224 таксисти та їх пасажирів, які проїздили біля місця вибуху в зазначений час. Встановлено 48 власників автомобілів, припаркованих поблизу місця злочину. 60 осіб допитано з кола особистих та професійних зв'язків потерпілого, журналістів та колег», –  повідомив Вакуленко.

«Слідчі провели аналітичний огляд близько 280 публікацій, тем, ефірів та коментарів до них. Опрацьовано рукописні журналістські напрацювання Шеремета, починаючи з 2007 року», – повідомив він.

Вакуленко також нагадав, що слідство вилучило близько 150 терабайт інформації з камер спостереження. Слідство продовжує їх вивчення.

За його словами в процесі розслідування були призначені 16 експертиз, 9 з них - завершені.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: