У Львові хочуть розробити стандарт дитячих майданчиків

lviv.vgorode_.ua_24_9_15_

Питання утримання дитячих та спортивних майданчиків розглянули на спільному засіданні комісії культури, молодіжної політики та спорту, управління молоді і спорту ЛМР та районних адміністрацій Львова.

Зі слів заступника голови комісії Христини Паньків, актуальним залишається питання утримання в належному стані дитячих майданчиків.

«До нових майданчиків, які встановлюють в місті, як правило, зауважень немає. Проте є багато скарг від мешканців щодо зовнішнього вигляду та безпеки старих майданчиків, термін експлуатації яких давно закінчився. Балансоутримувачами цих майданчиків є районні адміністрації, яким зазвичай бракує коштів на їх ремонт. Відтак будемо звертатись до комісії фінансів та планування бюджету з проханням цільово виділити більше коштів на ремонт майданчиків. Це дасть змогу не тільки підтримувати їх в належному стані, а й замінити покриття на нове».

Член комісії Володимир Гринишин вважає, що в місті потрібно встановити єдиний стандарт вигляду майданчиків та зобов’язати районні адміністрації при формуванні бюджету подавати конкретні суми, необхідні для обслуговування майданчиків.

«Раніше закладалась загальна сума на обслуговування елементів благоустрою. І сама адміністрація вирішувала, яким чином витратити кошти. Крім цього, у Львові є майданчики, які на балансі адміністрацій або ж управління молоді та спорту. Тому інколи не просто визначити, кому вони належать і хто їх мав би обслуговувати. Також сьогоднішня зустріч підтвердила, що немає єдиного стандарту зовнішнього вигляду майданчика, його параметрів та безпечності».

У підсумку члени комісії вирішили зобов’язати районні адміністрації подавати суми, необхідні для обслуговування того чи іншого майданчика та розробити єдиний стандарт параметрів дитячих майданчиків.

Джерело: www.lvivrada.gov.ua

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: