Навчальний корпус Львівського аграрного університету залишився без опалення

96

Один із навчальних корпусів Львівського національного аграрного університету залишився без опалення. Поки в будівлі тривають ремонтні роботи, близько 250 студентів перейшли в інші корпуси.

Один із навчальних корпусів Львівського національного аграрного університету залишився без опалення. Поки в будівлі тривають ремонтні роботи, близько 250 студентів перейшли в інші корпуси, пише Zaxid.net.

Задля економії газу систему опалення в університеті на зимові канікули відключали. Однак після її запуску на початку тижня іржаві труби потріскалися. Зараз у навчальних аудиторіях головного корпусу температура сягає трохи вище нуля градусів.

Майстри університету вже кілька днів пробують запустити систему опалення. Поки в одному місці вони заварюють діряві труби, в іншому прориває. Навчальний процес у корпусі призупинили, а для студентів довелося шукати вільні аудиторії і коригувати розклад.

Однак і в інших корпусах є проблеми з опаленням. Через це на парах доводиться сидіти у верхньому одязі. Ректорат при цьому нарікає на стару систему опалення, яка не нагріває труби більше ніж на 40 градусів, і високі ціни за газ. Зливши воду на період канікул, у виші хотіли заощадити на енергоносіях.

«Зливали воду, тому що фінансування не дозволяє нам тримати систему в опалювальному режимі. Більше мільйона коштів нам потрібно на місяць для того, щоб опалювати систему. Понад 60 років цим трубам. Ніхто їх не міняв. Сталося так», ― розповів у коментарі Головним новинам Львова перший проректор Львівського аграрного університету Віталій Боярчук.

При цьому запевнюють: перебуває в стадії завершення монтаж нової котельні, яка буде працювати на твердому паливі. Так сподіваються позбутися температурних мінімумів і залежності від газу. Однак ця перспектива реалізується вже наступного опалювального сезону.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: