Синютка вважає вандалізм щодо Генконсульства Польщі провокацією проросійських сил

0CDAI4dhdEo-561x420
Будівля Генконсульства Польщі у Львові пілся акту вандалізму. Фото: Варта 1

Голова Львівської облдержадміністрації Олег Синютка вважає акт вандалізму, вчинений 8 лютого стосовно Генконсульства Польщі у Львові, провокацією проросійських сил. Про це він заявив на брифінгу, 9 лютого.

Голова Львівської облдержадміністрації Олег Синютка вважає акт вандалізму, вчинений 8 лютого щодо Генконсульства Польщі у Львові, провокацією проросійських сил. Про це він заявив на брифінгу, 9 лютого.

Олег Синютка повідомив, що провокація проросійських сил, здійснена щодо Генконсульства Польщі, була покликана посварити українців і поляків, повідомляє ІА Дивись.info.

Крім того, голова облдержадміністрації припустив, що такі провокації будуть траплятися частіше.

«Я з цього приводу вчора мав розмову з Генеральним консулом Польщі. Він абсолютно поділяє нашу думку і розуміє, що це провокативні речі проросійських сил для того, щоби зіштовхнути українців і поляків. Тому ми дійшли повного взаєморозуміння і повного погодження, що на противагу таким речам ми повинні показувати єдність наших дій і єдність наших помислів», — додав Олег Синютка.

Читайте також: Події у Гуті Пеняцькій вигідні насамперед третій стороні, – історик

Також очільник ЛОДА зазначив, що вже говорив із керівником Національної гвардії стосовно того, аби та забезпечила охорону об’єктів польської і української історії на Львівщині.

Нагадаємо, у Львові 8 лютого невідомі розмалювали цегляну огорожу і будівлю Генерального консульства Республіки Польща у Львові написами і червоними плямами.

 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: