Вчені знайшли спосіб захиститися від раку мозку

1404063530_rezultat-mrt-mozga-golovy

Дослідники прийшли до висновку, що відвар з таволги є хорошим захистом від раку головного і спинного мозку.

Рак головного і спинного мозку не входить в число найпоширеніших онкологічних захворювань. У людини набагато більше шансів зіткнутися з такими хворобами, як рак грудей, кишечника або простати. Однак утворюються в головному і спинному мозку пухлини вкрай небезпечні навіть на тлі інших форм онкозахворювань: майже завжди ці хвороби вкрай агресивні і часто ведуть до загибелі. Про дієвих методах лікування годі й казати. Ефективність хіміотерапії є сумнівною, а хірургічну операцію у багатьох випадках провести просто не можна. Ще однією проблемою є те, що рак мозку часто вражає не дорослих, а дітей.

Вчені довгі роки намагаються знайти ефективний спосіб профілактики такого роду хвороб. І зараз ще один крок на цьому шляху зробили російські дослідники з НДІ онкології ім. Н. Н. Петрова, Центрального сибірського ботанічного саду і Університету ИТМО. З результатами їх робіт нас знайомить матеріал, опублікований у виданні Journal of Neuro-Oncology.

Російські фахівці прийшли до висновку, що захистити людину від раку головного і спинного мозку може допомогти відвар з таволги. Остання є родом багаторічних трав сімейства Рожеві, що налічує від 10 до 13 видів. Таволгу можна зустріти в помірній зоні Північної півкулі.

tavolga00

Експерименти на щурах показали, що якщо додавати в їх раціон відвар з таволги, то це знижує шанси на розвиток у них пухлин головного мозку в два рази. Крім того, відвар дозволяє в три рази зменшити ризик виникнення злоякісних утворень в спинному мозку. До того ж, як виявилося, така профілактика знижує загальну ймовірність онкологічних захворювань.

Вчені, втім, не поспішають прописувати для профілактики будь-які відвари. На думку фахівців, спочатку потрібно визначити безпечні дози для різних груп населення. В кінцевому підсумку повинні бути створені нові спеціалізовані харчові продукти для профілактики онкозахворювань.

Джерело: Naked Science

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: