На філії «Укрзалізниці» виявили розкрадання державних коштів в особливо великих розмірах

Прокуратурою Київської області виявлено факт привласнення державних коштів в особливо великих розмірах службовими особами регіональної філії ПАТ «Укрзалізниця».

Про це повідомили у прес-службі прокуратури.

Установлено, що протягом 2015-2016 років службові особи регіональної філії ПАТ «Укрзалізниця», діючи всупереч інтересам служби, зловживаючи своїм службовим становищем, перебуваючи у змові з керівництвом низки фіктивних приватних підприємств, привласнили державні кошти у сумі майже 50 млн грн.

На підставі ухвали суду 9 лютого 2017 року працівниками прокуратури Київської області спільно зі співробітниками СБУ проведено 5 санкціонованих обшуків у м. Харкові.

У ході проведення слідчих дій правоохоронними органами виявлено та вилучено документи і комп’ютерну техніку, які підтверджують здійснення незаконних операцій з метою привласнення державних коштів.

Досудове розслідування у кримінальному провадженні триває. Вирішується питання щодо притягнення винних осіб до кримінальної відповідальності.

Довідково: санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 7 до 12 років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до 3 років та з конфіскацією майна.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: